Khamis, 1 April 2010

Dari Pongsu Seribu mengegarkan kampus!

Salam perjuangan,

Teringat aku ketika berada di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP), Pongsu Seribu, Kepala Batas. Kenangan bersama sahabat-sahabat di KMPP terlalu indah.

Pahit - manis bersama...
Kenyang - lapar bersama...
Tidu - lena bersama...
buka puasa - Qiamullai bersama...
sepak - terajang bersama...

Bila dah hampir 3 tahun lebih tinggalkan depa ni, terasa rindu pula. Masing-masing berpecah ke kampus berlainan. Ada di UUM, UM, UKM,UPM, UiTM, UTM, UTEM,USM. (dah x ingat lagi...)


Ketika di hari-hari terakhir di Pongsu Seribu...kat surau KMPP


Bergambar di minggu-minggu terakhir...


Ni ketika Minggu Orentasi Pelajar Baru, kami jadi fasilitator kat sana. Yang pakai baju merah bertopi keledar tu sahabat baik, sekarang dah jadi Presiden PMIUPM...tak sangka aku.


Bersama dengan seorang lagi sahabat baik, Khairul.


Sepagi di kafe pelajar perempuan, tapi time tu pelajar perempuan ni mana bangun tido lagi. membuta je kerja budak-budak perempuan ni...hehehe


Berdiri dari kiri Khairul (UTM), Azim (UTM), Hafiz (UUM), Solehin (USM), Razak (UPM), xxx, Tihi (UPSI). Duduk dari kiri Zabidi(UTM), Zulhakimi (UUM)


Kat Masjid Negeri Pulau Pinang.

Gambar-gambar kenangan serba sedikit ketika aku di Pongsu Seribu.
Semua mereka telah berteraburan di serata kampus di Malaysia.
Walaupun jauh terpisah diantara satu sama lain, tetapi hati dan thabat hati tetap sama. Mendokong agama Allah walau dimana jua.

Moga kalian terus istiqamah menegakkan kemakrufan dan menentang kemungkaran di lapangan masing-masing.

ALLAHUAKHBAR!

10 ulasan:

  1. hensem juga aku no..aku ambik posting ni..malas nak buat lain..haha

    BalasPadam
  2. dulu je hg hensem...skrg dh gemuk sikit. so, tinggal aku ja yg hensem sorg2...hahaha

    BalasPadam
  3. ak gak maintain hemsem..huhu

    BalasPadam
  4. salam,parok la nta kata kat muslimat membuta yer!

    BalasPadam
  5. wasalam...
    betul la, time kami gi mkn kat cafe tu mna ada lg pljr pmpn yg turun mkn...
    x takut pn dgn ugutan2 tu...hehe

    BalasPadam
  6. tula...sy menyokong spenuhnya post by Permata Islam..huh..x trn x bermksd tdo..

    BalasPadam
  7. ok la...
    saya assume yg diorg tgh puasa time tu.
    ok?

    BalasPadam
  8. salam,

    la,tu pun nak gaduh.kena sangka baik sesama kita.

    mg ukhwahfillah membawa halawatul dalam perjuangan

    Allahu Akbar!

    BalasPadam
  9. ok...
    menyahut seruan raudhatul mardhiah,
    saya tukar statement artikel saya.

    "Sepagi di kafe pelajar perempuan, tapi time tu pelajar perempuan ni tengah study lagi. study je kerja budak-budak perempuan ni...hehehe"

    BalasPadam
  10. itu yang terbaik wahai budak2 lelaki

    erm, knp diletakkan perkataan "budak2" yer,

    budak2 lg kot masa tu,

    (ada unsur kanak-kanak disitu,huhu)

    BalasPadam