Sabtu, 12 Mac 2011

Ini cerita Bob Lokman...bacalahALHAMDULILLAH

Setelah aku melalui segala jalan syahwat, ALLAH memberikan aku gambaran AKHIRAT. Maka aku mula berjalan mencari kebenaran dan semalam 16 Rabi'ul awal, aku melangkah masuk kedalam gerbang hijau yg bertonggakkan Ulama' yg sangat ditakuti oleh pencinta dunia.
Mengalir airmata bila borang ahli disambut oleh DS Ustaz Azizan, Menteri Besar Kedah. Biar pun aku bukan sesiapa dikalangan orang PAS, tapi aku dapat merasakan kehangatan persaudaraan yg dihulurkan oleh mereka. Aku menjadi insaf dikalangan anak2 muda PAS yg rugged tapi ikhlas dalam perjuangan dan aku merasa amat malu diperhatikan oleh mereka bilamana aku merasa seperti seluruh hidup aku sebelum ini diselubungi syahwat keduniaan hingga aku merasa aku teramat tua dikalangan mereka. Terlintas juga dibenak ku, mungkin kerana anak2 muda inilah orang bijak pandai seperti Mahathir menolak PAS.

Biarlah tua, biarlah bertongkat, tapi sekarang aku tahu ALLAH maha pengampun dan penyanyang. Maka oleh kerana itu aku akan patuh kepada kehendak ALLAH dalam ayat 104 Surah Aali-Imran. PAS akan aku jadikan wadah perjuangan utk mempopularkan ALLAH kepada mereka yg belum kenal akan kekuasaanNYA. Aku jadi insaf betapa aku yg lahir dalam keluarga Islam keturunan Ulama', terabai dengan kefahaman Islam yg pernah diterapkan kedalam jiwaku. Apatah lagi mereka yg tidak pernah tahu mengenai Islam, bagaimana mereka akan merasa takut pada ALLAH. Utk itu sekali ini aku akan terus bercerita kepada sesiapa sahaja sesuatu yg membuatkan mereka bertaqwa kepada ALLAH.Lagikan setiap ibu bapa sayangkan anak2 yg dilahirkan, inikan pula ALLAH yg menciptakan kita dan segalanya. Biar pun Iblis dan yahudi memang dilaknat oleh ALLAH, namun satu masa dahulu mereka adalah hamba ALLAH yg baik. selepas itu dengan takdir ALLAH mereka dijadikan sebagai contoh buruk kepada sesiapa yg tidak bertaqwa kepada ALLAH. Ini Kuasa ALLAH. kalau tiada keburukan kita tidak pandai menilai kebaikan sebagai mana kalau tiada ketaqwaan maka tiadalah kita mengerti bahawa ALLAH itu maha diatas segalanya.

Hari ini bila jiwa berada didalam PAS, ada satu semangat baru yg membuatkan aku berfikir mengapa ALLAH menjadikan aku. Pagi tadi bila ada member2 yg bertanya, mengapa aku menganut PAS, aku tahu bahawa aku sudah diterima utk bekerja oleh ALLAH. Inilah masanya untuk berubah dan mengubah sebahagian besar kenalan, kepada jalan baru bagi mereka yg fasiq. Belum ramai yg menerima Islam sebenar. Kalau tidak sudah tentu Malaysia diperintah oleh Ulama'. Masalahnya siapa yg Islam dalam orang Melayu? Utk mereka yang mencari jawapan bacalah Sirah Rasulullah berulang kali, maka kita akan nampak siapa Abu Bakar, siapa Abu Jahal dan siapa Abdullah bin Ubai dalam bangsa Melayu. Kerana itulah aku memohon utk masuk PAS. Lepas ni kita akan baca ada yg marah dgn apa yg aku kata. Itu biasa, sebagaimana ada orang yg marahkan harimau membunuh lembu. Ini kerana kita tidak mengerti SUNNATULLAH. Kalau kita susah di dunia, kita lupa bahawa itu kehendak ALLAH, apatah lagi bila kita mewah.Sudah berkali-kali PAS kalah dalam pilihanraya. Memang susah nak menang kerana ini bukan perang Badar dimana Malaikat juga turun berperang dengan perintah ALLAH. Janganlah mengharapkan Malaikat turun beratur dipusat2 mengundi yg diadakan oleh suruhan jaya pilihan raya yg tidak mengikut suruhan ALLAH. Ini demokrasi omputeh yang memberikan peluang kemenangan kepada org yg mempunyai syahwat duniawi. Kerana itu perlunya kita memperkenalkan Islam adalah sistem terbaik utk mentadbir dunia kepada manusia Malaysia. Ini adalah kerana ramai manusia lupa bahawa ALLAH yg mencipta dunia dan hanya hukum ALLAH sahaja yg sesuai dilaksanakan. Mereka yg menolak selalunya mereka yg tidak tahu apa hukum ALLAH. Selalunya mereka ditakutkan oleh yahudi yg memang mengetahui apa isi Al Quran dan mereka telah tahu lebih awal melalui Taurat bahawa Islam itu perfect dan mereka tidak mahu kita menjadi ummat Muhammad. Maka kita akan luput dari mendapatkan Syufaat Rasul dipadang Mahsyar nanti.

Dan kali ini aku bersedia utk berjuang dengan PAS, dan aku bersedia untuk kalah setelah menjalankan segala syarat2 perjuangan. YA ALLAH, BERIKAN KEMENANGAN KEPADA PAS, SEKIRANYA MEREKA LAYAK UNTUK MENERIMA HADIAH KEMENANGAN DARI MU, DEMI ISLAM BERKEMBANG SUBUR DI BUMI MALAYSIA YG DULU TERIKAT DGN PERIKATAN DAN KINI KAKU DALAM BARISAN.Sumber: Blog Bro Bob Lokman

Jumaat, 11 Mac 2011

Apakah itu BUKU JINGGA?

Buku Jingga telah dilancarkan pada konvensyen Pakatan Rakyat di Kepala Batas beberapa bulan yang lepas. Berikut adalah perkara-perkara utama yang telah disepakati bersama parti didalam Pakatan Rakyat.Semoga dengan ajakan momentum ini dapat memberi manfaat kepada rakyat sendiri.

Selasa, 8 Mac 2011

S.A.H.A.B.A.T

Untuk semua keng kawan saya yang mencapai nilaian 'S.A.H.A.B.A.T.'Dua tiga kapal berlayar di samudera
ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
menikmati indahnya dunia

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
berenang ke tepian
kita berbeda untuk saling mengisi
segala kekurangan kita

Isnin, 7 Mac 2011

Nik Aziz sama seperti Ayah Pin!

Salam.

Sekali lagi jentera BN menggunakan taktik mengupah 'askar bermaruah' mereka untuk menyerang musuh-musuh mereka. Antara askar-askar murahan mereka ialah Azizan (kononnya diliwat Anwar Ibrahim), Ummi Hafilda (kononnya skandal Anwar Ibrahim), Saiful Bukhari ( juga diliwat Anwar Ibrahim...KINI, terbaru Farahhana Jamaludin yang menyerang Tok Guru Nik Abdul Aziz dengan mengatakan bahwa Tok Guru adalah seperti Ayah Pin, yang menggunakan agama untuk kepentigan sendiri.

Rasanya tak perlula saya mengulas mengenai isu ini, sebab sesiapa yang mengenali Tok Guru maka mereka akan tahu jawapannya. Cukuplah disini saya paparkan satu video untuk menceritakan peribadi Tok Guru serba sedikit bagi yang belum pernah mengikuti kuliah-kuliah atau pengajian beliau.

Siapa Farahana?

Farahana ialah seorang ustazah muda yang mendapat pengajian dari negara Timur Tengah, maka dengan biografi beliau inilah yang membolehkan beliau mengeluarkan kenyataan seperti ini. Sememangnya layaklah Ustazah Farahana mengeluarkan kenyataan yang menyamakan Tok Guru Nik Abdul Aziz seperti Ayah Pin.


Keratan dari Utusan Malaysia


Ini Facebook Ustazah Farahana, boleh lah add beliau. Boleh guna kesempatan ini untuk bertanyakan mengenai hukum-hakam agama. InsyaAllah, orangnya faqihu fid-Den.Semoga Ustazah Farahana berjaya dalam profession yang beliau ceburi ini. Sesungguhnya, atas kesaksian ini maka benarlah juga kata beliau, "Nik Aziz ni serupa dengan Ayah Pin..."

KEPALA OTAK HANG!