Khamis, 14 Mei 2009

Assalamualaikum


Assalamualaikum,
"tak kenal maka tak cinta"
suatu ungkapan yang sering dimainkan kepada seseorang yang baru dikenalinya. Ungkapan ini juga acap kali digunakan oleh sang lelaki dan wanita untuk saling kenal-mengenali (chewah chewah..).

Penulis berasal daripada keluarga yang sederhana. Dibesarkan di satu kampung yang terletak di utara tanah air, kampung Guar Perahu. Penulis juga ditarbiyah sejak kecil dengan suasana yang persekitarannya diliputi dengan bendang, tali air, bukit & permatang. Dengan tarbiyah yang dialami sejak kecil inilah yang mengungkit kerinduan dihati dengan suasana tersebut, mungkin disebabkan itu penulis memilih tajuk blog penulis ini yang boleh mengubat kerinduan dihati ketika diperantauan. "Coretan Dari Permatang @ Bendang".

Penulis anak kedua dari enam adik beradik. Ibu penulis seorang suri rumah manakala ayah penulis pula bekerja sebagai juruteknik syarikat Telekom Malaysia. Penulis suka bersukan dan bercita-cita menjadi jurutera suatu masa nanti.

Penulis menerima pendidikan awal di Tadika Kemas Guar Perahu. Kemudian bersekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Guar Perahu seterusnya ke Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu. Setelah tamat zaman persekolahan, penulis melanjutkan pengajian di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Akhirnya diterima untuk memasuki salah sebuah Universiti di selatan tanah air dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Elektrik dan Elektonik Komunikasi.

Rasanya cukup sekadar itu yang boleh penulis kongsikan bersama. InsyaAllah, kita akan sama kenal mengenali dari masa ke semasa...